Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Τυρόπιτα Μετσόβου χωρίς πλάστη

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά 

  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • νερό χλιαρό όσο πάρει
  • ελαιόλαδο 
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 φέτα
  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την ζύμη μας προσθέτοντας τόσο νερό, ώστε  να έχουμε μία ελαστική και μαλακή ζύμη.


Την αφήνουμε στο μπολ που την ζυμώσαμε σκεπασμένη για 1/2 ώρα.

Παίρνουμε ένα ταψί τετράγωνο και βάζουμε εκεί την ζύμη μας. 

Με τα χέρια μας απλώνουμε το ζυμάρι φροντίζοντας να πάρει τετράγωνο , όσο μπορούμε σχήμα.

Λαδώνουμε την πίτα και τοποθετούμε την φέτα χοντροκομμένη . 


Διπλώνουμε προς το κέντρο την κάθε γωνία σχηματίζοντας ένα τετράγωνο.


Με τσιμπιές κλείνουμε καλά τις ενώσεις για να μη μας φύγει η φέτα.

Απλώνουμε πάλι την ζύμη και λαδώνουμε . διπλώνουμε, απλώνουμε, λαδώνουμε. Αυτό γίνεται 4 φορές.


Στην τελευταία φορά αφού το απλώσουμε, λαδώνουμε το ταψί και την πίτα από πάνω και την ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει


Σημείωση : έγινε πολύ λεπτή και ξεροψήθηκε. Την επόμενη φορά θα κάνω ζύμη με περισσότερο αλεύρι.
Μπορούμε επίσης να βάλουμε αντί για φέτα , κασέρι, ζαμπόν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο