μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- νερό χλιαρό όσο πάρει
- ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 φέτα
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την ζύμη μας προσθέτοντας τόσο νερό, ώστε να έχουμε μία ελαστική και μαλακή ζύμη.
Την αφήνουμε στο μπολ που την ζυμώσαμε σκεπασμένη για 1/2 ώρα.
Παίρνουμε ένα ταψί τετράγωνο και βάζουμε εκεί την ζύμη μας.
Με τα χέρια μας απλώνουμε το ζυμάρι φροντίζοντας να πάρει τετράγωνο , όσο μπορούμε σχήμα.
Λαδώνουμε την πίτα και τοποθετούμε την φέτα χοντροκομμένη .
Διπλώνουμε προς το κέντρο την κάθε γωνία σχηματίζοντας ένα τετράγωνο.
Με τσιμπιές κλείνουμε καλά τις ενώσεις για να μη μας φύγει η φέτα.
Απλώνουμε πάλι την ζύμη και λαδώνουμε . διπλώνουμε, απλώνουμε, λαδώνουμε. Αυτό γίνεται 4 φορές.
Στην τελευταία φορά αφού το απλώσουμε, λαδώνουμε το ταψί και την πίτα από πάνω και την ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου