Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Πρασοκιμαδόπιτα με εύκολο φύλλο

 


μαγειρεύει η Giota Haropoulou

Υλικά

1 δόση ζύμης για πίτα με εύκολο φύλλο

Για τη γέμιση 

  • 4 πράσα 
  • 1 κρεμμύδι ξερό 
  • 2καροτα τριμμένα 
  • 3/4 κιμάς 
  • 3 - 4 κουταλιές της σούπας κονκασέ πολτοποιημένο
  • 330 ml μαύρη μπύρα 
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 4 κ.σ. σιμιγδάλι χοντρό 
  • 200 γρ. περίπου  γραβιέρα η ότι τυρί έχουμε τριμμένο. Εγώ έβαλα και λίγη φέτα. 

Εκτέλεση

Κόβουμε τα πράσα ροδέλες και τα βράζουμε ένα τέταρτο. 

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λάδι μαζί με τον κιμά. Προσθέτουμε την ντομάτα σοτάρουμε λίγο ακόμα και σβήνουμε με την μπύρα. 

Αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βράζουμε τη γέμιση ώσπου να στεγνώσει εντελώς. 

Μόλις γίνει αυτό αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. 

Προσθέτουμε τα αυγά, το σιμιγδάλι και τα τυριά ανακατεύουμε και τη στρώνουμε στα φύλλα. 



Ψήνουμε στους 180 - 200 βαθμούς, ανάλογα το φούρνο, αντιστάσεις για μια ώρα ίσως και λίγο ακόμα έως μιάμιση ώρα.

Σημείωση : έστρωσα μια λαδόκολλα στο ταψί και την λάδωσα ελάχιστα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο