Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Φοκάτσια

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά 

Για την ζύμη

  • 3 1/2 ποτήρια αλεύρι σκληρό
  • 1 ποτήρι και λίγο ακόμη νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή την ανάλογη φρέσκια
  • λίγο λάδι

Για την επικάλυψη

  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • ντοματίνια ή ντομάτες 
  • πιπεριές
  • φρέσκια ρίγανη
  • τυριά της αρεσκείας μας (έβαλα φέτα και κασέρι )
  • λάδι
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την ζύμη με τα υλικά που γράφουμε και την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Οση ώρα ξεκουράζεται η ζύμη, εμείς όχι, αφού πρέπει να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.

΄Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και τα ντοματίνια στα 2. Αν βάλουμε ντομάτες τις κόβουμε σε φέτες.

Κόβουμε και σε ροδέλες τις πιπεριές .

Όταν γίνει η ζύμη την μεταφέρουμε σε μεγάλο ταψί  και την λαδώνουμε καθώς επίσης και τα χέρια μας. 

Την απλώνουμε σιγά σιγά με τα χέρια και πασπαλίζουμε λίγη φρέσκια ρίγανη και λίγο χοντρό αλάτι.



Από πιάνω τοποθετούμε τα λαχανικά αλατοπιπερώνοντάς τα. Λίγη προσοχή στο αλάτι επειδή θα χρησιμοποιήσουμε και τυριά.



Και τελευταία τα τυριά σκορπώντας τα. 



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η ζύμη,  να ψηθούν τα λαχανικά και να λιώσουν τα τυριά μας.



Σημείωση  : έκανα 2 ταψιά. την μία σε ταψί κουζίνας και την άλλη σε στρόγγυλο ταψί γι αυτό βλέπετε διαφορετικά σχήματα και ταψιά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο