Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Πρασόρυζο



μαγειρεύει η  Kiki Giorgos Mino 

 Υλικά 

  • 4 μεγάλα πράσα ή περισσότερα μικρότερα 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι 
  • 1 κούπα ρύζι 
  • 2 μεγάλες κουταλιές πάστα ντομάτας ή συμπυκνωμένο χυμό (περισσότερο από δύο κουταλιές) λίγο λάδι 
  • λεμόνι για το σερβίρισμα 
  • καρότα κομμένα ροδέλες 
  • αλάτι
  • πιπέρι 
  • καυτερό πιπέρι
  • λάδι

Εκτέλεση

Βάζουμε λαδάκι σε κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι (έβαλα ελάχιστο). 

Κόβουμε το κρεμμύδι μας και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο. Καθαρίζουμε τα πράσα. 

Εκοψα σχεδόν το μισό και κράτησα όλο το άσπρο μέρος και όσο τρυφερό είχε από το πράσινο μέρος. ΄

Κόβουμε τα πράσα σε κομμάτια των 2 εκατοστών περίπου. Ρίχνουμε και τα πράσα και τα σοτάρουμε κι αυτά για λίγο. 

Ρίχνουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε τα πράσα λίγο να μαλακώσουν (5-10 λεπτά), ενώ προσθέτουμε την ντομάτα και το αλατοπίπερο. 

Μπορούμε να βάλουμε και σέλινο Αφού βράσουν λιγάκι, προσθέτουμε το ρύζι. 

Ρίχνουμε και νερό και αφήνουμε να βράσει όσο επιθυμούμε. 

Σβήνουμε το φαγητό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Το σερβίρουμε με λεμονάκι που του πάει πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο