Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Τυρόπιτα με εύκολο φύλλο

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

Για την γέμιση

  • 500 γρ περίπου φέτα
  • 3 αυγά
  •  1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • λάδι για την επάλειψη

Εκτέλεση

Έχουμε ετοιμάσει τα φύλλα για την πίτα μας και τα έχουμε στο ψυγείο. 

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τρίβουμε με το χέρι την φέτα. Προσθέτουμε πιπέρι.

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές . Ανακατεύουμε καλά .

Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο το μεγαλύτερο και το απλώνουμε στο ταψί. 



Λαδώνουμε και στρώνουμε την γέμιση. Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο ίσα με το ταψί. γυρίζουμε τις άκρες να κάνουμε έναν ωραίο κόθορο.

Χαράζουμε σε κομμάτια και λαδώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς για 1 ώρα σχεδόν.



Σημείωση : το φύλλο γίνεται σαν μπισκότο τραγανό και αφράτο. 

Μπορούμε αν θέλουμε να αλείψουμε τα φύλλα με ένα μείγμα 50% φυτίνη και 50% λάδι. Εγώ προτιμώ το λάδι φυσικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο