Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Πέστο παντζαριού

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 4 παντζάρια
  • 60 γρ αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 100 γρ φέτα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου (δεν είχα και έβαλα μπόλικη σκόνη σκόρδου)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα παντζάρια σε κύβους.

Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με στρωμένη λαδόκολλα. 

Πασπαλίζουμε με την σκόνη σκόρδου ή βάζουμε τις σκελίδες

Αλατίζουμε και προσθέτουμε λίγο πιπέρι και λίγο λάδι. 



Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Μόλις ψηθούν τα βάζουμε στο μούλτι.

Εν τω μεταξύ έχουμε καβουρντίσει πολύ καλά τα αμύγδαλα. Τα προσθέτουμε κι αυτά στο μούλτι μαζί με την φέτα. 



Παίρνουμε λίγο νερό απ την κατσαρόλα που βράζουμε τα ζυμαρικά μας και το βάζουμε κι αυτό στο μούλτι. αλέθουμε μέχρι να πολτοποιηθεί καλά η πέστο.

Ανακατεύουμε με τα μακαρόνια μας και σερβίρουμε!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο