Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Ρεβίθια με διάφορα λαχανικά στον φούρνο

 


μαγειρεύει η Μαρια Ν. Κιτσου

Υλικά

  • 300 γρ ρεβίθια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 πράσο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 πατάτα
  • 1 κόκκινη  πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 300 γρ πορτοκαλί κολοκύθα
  • 1 ντομάτα
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • κόκκινο πιπέρι
  • κόκκινη καπνιστή πάπρικα
  • κουρκουμάς
  • μπαχάρι
  • κύμινο
  • ρίγανη
  • μαϊντανός

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 5-6 ώρες.

Τους δίνουμε  μια - δυο βράσεις, πετάμε  το νερό, προσθέτουμε  άλλο ζεστό νερό να τα σκεπάζει, μαζί με ένα τριμμένο κρεμμύδι κι ένα καρότο κομμένο σε ροδέλες.
κλείνουμε την χύτρα και τα βράζουμε  για 20 λεπτά.
Τα ρίχνουμε σε ένα ταψί και στην άδεια χύτρα, σοτάρουμε το  ψιλοκομμένο πράσο, το κολοκυθάκι, την μελιτζάνα, την πατάτα, τις 2 πιπεριές και την. πορτοκαλί κολοκύθα (που είχα στην κατάψυξη) κομμένα σε κυβάκια. 

Αφού μαραθούν, προσθέτουμε  την  ντομάτα ψιλοκομμένη και λίγη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε  για λίγη ώρα και τα ρίχνουμε στο ταψί με τα ρεβίθια. 

Νοστιμίζουμε με  λίγο αλάτι και όλα τα μπαχαρικά.

Προσθέτουμε  ακόμα λίγο ελαιόλαδο και λίγο ζεστό νερό και τα ψήνουμε στους 180-200°C,σε προθερμασμένο φούρνο, για μια ώρα περίπου ή μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους.

Σημειώσεις : αυτήν τη φορά δεν τα σωταρησα, άλλα τα έψησα για 20-25 λεπτά, στους 1Θ0°Κ, μονά τους, στο ταψί που έψησα μετά και το φαγητό. και την ντομάτα την έβαλα μετά, μαζί με τα ρεβίθια στο ταψί.

Τόσο νόστιμα ρεβίθια δεν ξαναμαγείρεψα, στα 30τόσα χρόνια που μαγειρεύω..!!!!

Η ίδια συνταγή με φακές


Με φασόλια γίγαντες

Και με ζυμαρικά και ζυμαρικά από αλεύρι ζέας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο