Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Τάρτα με μήλα και μπισκότα

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά για την βάση

  • 100 γρ αλεύρι γοχ
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. μπισκότα πτι μπερ

Για την γέμιση

  • 4  μήλα
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • σταφίδες

Εκτέλεση

Αλέθουμε όλα τα υλικά της βάσης στο μούλτι. 

Την ζυμώνουμε ελαφρά με το χέρι και την απλώνουμε στο ταψάκι μας που το έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Αν χρησιμοποιήσουμε αντικολλητικό σκεύος η λαδόκολλα δεν χρειάζεται.



Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες και απλώνουμε τα μισά πάνω στην βάση , έτσι που η μία φέτα να επικαλύπτει λίγο την άλλη.



Σκορπίζουμε σταφίδες και στάζουμε εδώ και εκεί  λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και την κανέλα.

Τοποθετούμε και τα υπόλοιπα μισά μήλα, σταφίδες, κανέλα και ζάχαρη. Στο τέλος βάζουμε πάλι λίγο βούτυρο.




Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο C για 30-40 λεπτά

Σημείωση : Γίνεται πολύ λεπτή , οπότε την επόμενη φορά θα διπλασιάσω τα υλικά και της βάσης και της γέμισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο