Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Κρέπες

 


μαγειρεύει η Τζένη Λάγαρη

Υλικά για τις κρέπες
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι 
  • 1/2  κουταλάκι αλάτι 
  • 1 1/2 φλιτζάνι γάλα και λίγο περισσότερο μέχρι να γίνει ρευστή η ζύμη.
  • 1 κουταλιά βούτυρο
Για την γέμιση
  • κιμάς
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο κρασί
  • ντομάτα ψιλοκομμένη
  • πελτές
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο μπαχάρι
  • μοσχοκάρυδο
  • κανέλα
  • αρακάς
  • 1-2 κ σ φρυγανιά
  • μαϊντανός 
  • τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο κίτρινο τυρί
Εκτέλεση 

Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά για κρέπες και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο.
Ετοιμάζουμε τις κρέπες.
Πάμε να ετοιμάσουμε την γέμιση
Τσιγαρίζουμε τον κιμά προσθέτουμε κρεμμύδι ψιλοκομμένο και  σβήνουμε με κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα ψιλοκομμένη και πελτέ. 
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο μπαχάρι μοσχοκάρυδο και κανέλα σε σκόνη. Σιγοβράζουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του και προσθέτουμε τον αρακά και μαϊντανό ψιλοκομμένο. 
Αφού κρυώσει βάζουμε μία με δύο κουταλιές φρυγανιά τριμμένη ανάλογα, για τυχόν υγρά που υπάρχουν, τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο κίτρινο τυρί που θέλουμε και γεμίζουμε τις κρέπες. 
Τις στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί η λαδόκολλα και ρίχνουμε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο