Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Συκώτι αλά Βενετσιάνα

 


μαγειρεύει ο Panagaris Thanasis

Υλικά

  • 1/2 κιλό συκώτι
  •  2 κρεμμύδια 
  • 20 γρ ξίδι
  • 6 φύλλα ψιλοκομμένα φασκόμηλο 
  • λίγο νερό
  • 30 γρ  βούτυρο 
  • 50 γρ λάδι  
  • αλάτι 
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το συκώτι και το κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια



Τσιγαρίζουμε τα 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια κρεμμύδι στο λάδι και στο βούτυρο.



Μετά από 5 λεπτά βάζουμε  λίγο νερό για άλλα 5 λεπτά , μαζί με το. ξίδι και  φύλλα από το  φασκόμηλο ψιλοκομμένα. 
Βράζουμε άλλα 5 λεπτά. 

Εν συνεχεία ακουμπάμε πάνω στα κρεμμύδια τα κομμάτια συκωτιού και τα βράζουμε για άλλα 10 λεπτά. ( στο 5λεπτο τα γυρνάμε και απ την άλλη πλευρά)



Αλατοπιπερώνουμε και είναι έτοιμο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο