Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Γλυκοπατάτες με σπανάκι και τυριά

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 4 μεγάλες  γλυκοπατάτες
  • 800 γρ  σπανάκι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 γρ φέτα
  • 50 γρ μπλε τυρί Δανίας
  • 2-3  κ σ ελαιόλαδο

Για την γέμιση

  • 300 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 5κ σ  βρώμη αλεσμένη
  • 1 αυγό
  • 2-3  κ σ ελαιόλαδο
  • 50 γρ μπλε τυρί Δανίας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • σουσάμι μαύρο-άσπρο 

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες με την φλούδα τους και μόλις κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε. Τις κόβουμε σε ροδέλες. Βάζουμε τις μισές σε ένα  ταψάκι



Σοτάρουμε το σπανάκι να μαραθεί και να φύγουν τα υγρά του.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τα τυριά. Μόλις λιώσουν τα τυριά προσθέτουμε το λάδι, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε την γέμιση πάνω απ τις γλυκοπατάτες και την στρώνουμε με μία σπάτουλα.


Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες μισές γλυκοπατάτες.


Στο μούλτι χτυπάμε το γιαούρτι, το λάδι και το αυγό. Προσθέτουμε και το μπλε τυρί  μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.

Βάζουμε και λίγο μοσχοκάρυδο για το άρωμα. Καλύπτουμε τις γλυκοπατάτες και από πάνω βάζουμε σουσάμι μούρο ή άσπρο ή ανακατεμένα, ότι μας αρέσει. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φαγητό μας


Σημείωση : δεν ρόδισε απλά , μου άρπαξε, ενώ πίναμε καφεδάκι. Παρ όλα αυτά έγινε πολύ νόστιμο.
Θέλω να επισημάνω πως ενώ οι συνταγές που βρήκα , έλεγαν να βάλουμε αλάτι, δεν έβαλα , επειδή ήταν τα τυριά αρμυρά και δεν χρειάστηκε καθόλου μάλιστα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο