Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Πουρέ πατάτας και μίνι κεφτεδάκια

 


μαγειρεύει η Galq Penkova

Υλικά

  • 3 πατάτες
  • πιπέρι
  • βούτυρο
  • λίγο φρέσκο γάλα

Για τα κεφτεδάκια

  • 1/2 κιλά βοδινός κιμάς
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά της σούπας ψωμί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα κύμινο
  • κρεμμύδι
  • σκόρδο
  • λίγο βούτυρο
  • γάλα

Για το τηγάνισμα

  • λίγο αλεύρι
  • λάδι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις  πατάτες σε αλατισμένο νερό και τις κάνουμε πουρέ με ένα πιρούνι.

Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια: προσθέτουμε  στον κιμά, πιπέρι,  βούτυρο και λίγο φρέσκο ​​γάλα Ανακατεύουμε καλά.

Ζυμώνουμε τα κεφτεδάκια και κάνουμε το μείγμα μικρές μπαλίτσες. Κυλάμε τα κεφτεδάκια σε αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.



Συνοδεύουμε με μια σαλάτα από  ντοματίνια, αγγούρι, πάστα ελιάς, άγριος άνηθος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο