Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Τραχανάς σταρένιος

 


μαγειρεύει η Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

Υλικά

  • 1 κιλό σιτάρι
  • 2 κιλά γάλα πρόβειο

Εκτέλεση

Αυτός ο τραχανάς είναι πολύ εύκολος στην παρασκευή του. 

Γίνεται με γάλα πρόβειο και σπασμένο σιτάρι ειδικό για τραχανά σε αναλογία ένα προς δύο. 

Βράζουμε το γάλα με το ανάλογο αλάτι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη σπάτουλα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.

 Όταν πάρει βράση και αρχίσει να φουσκώνει ρίχνουμε μέσα το σιτάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το βράζουμε χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί όλο το γάλα. Όταν σφίξει αρκετά (όπως είναι στη φωτογραφία) αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για μια- μιάμιση ώρα μέχρι να κρυώσει. 



Στη συνέχεια βγάζουμε τον τραχανά τον ανοίγουμε σε μικρά κομματάκια και όταν στεγνώσει λίγο τον περνάμε από κόσκινο. 

Το ένα προς δυο που έγραψα πιο πάνω σημαίνει ένα κιλό σιτάρι και δυο κιλά γάλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο