Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Ασπρογιάχνι

 


μαγειρεύει η Eleni Kariofilli

Υλικά

  • κρέας
  •  3-4 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 
  • σκόρδο
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • πάπρικα 
  • λεμόνι
  • λάδι

Εκτέλεση

 Σοτάρουμε καλά το κρέας να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μελώσουν. 

Προσθέτουμε νερό και βράζουμε μέχρι το κρέας να μείνει τρυφερό και να μείνει σχεδόν με το λάδι του. 

Πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε χυμό λεμόνι, αφήνουμε να πάρει βράση να πήξει το ζουμί.

Σημείωση : από κρέας καλύτερα τράγο, γίδα, βρεγάδι (είναι αρσενικό κατσίκι)

ευνουχισμένο) ενός έτους

Γίνετε και με μοσχάρι αλλά να έχει και  λίγο λίπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο