Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Πετιμεζοαλευριά




μαγειρεύει η Μαρια Ν. Κιτσου

Υλικά 

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό να γίνει χλιαρό. Διαλύουμε το αλεύρι καλά μέσα στο πετιμέζι και το ρίχνουμε στο νερό. 

Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει. Το μοιράζουμε σε μπολ ή το αδειάζουμε σε τάπερ και το σερβίρουμε κόβοντάς το σε κομμάτια, αφού κρυώσει. 

Από το μπολ τρώγεται και ζεστό (εγώ το προτιμώ έτσι). 

Το γαρνίρουμε με τριμμένα καρύδια.

Σημείωση : το πετιμέζι το φτιάχνουμε βράζοντας σύκα ώριμα με ζάχαρη

Αφού το βράσουμε το στραγγίζουμε το μαζεύουμε και το σφραγίζουμε καυτό σε γυάλινα βάζα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο