Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Μπιφτεκοκεφτέδες με πατάτες στον φούρνο

 


μαγειρεύει ο Chris DePer 

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά ανάμεικτό, περασμένο από την μηχανή μια φορά 
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, περασμένο από το μούλτι, δίχως να τις μουλιάσω 
  • 1-2 αυγά 
  • 1 ντομάτα περασμένη από το μούλτι και στραγγισμένη 
  • 4 κουταλιές καραμελωμένα κρεμμύδια (αν δεν έχω, δεν βάζω κρεμμύδι) 
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • πατάτες κομμένες κυδωνάτες

Εκτέλεση

Ομογενοποιούμε πολύ καλά τον κιμά με τα υλικά και τον αφήνουμε για μια ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο. 

Εν τω μεταξύ, πλένουμε καλά, κόβουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. 

Ακολούθως τις αλατίζουμε, και τις στρώνουμε στο ταψί, αφού τις έχουμε λαδώσει καλά. 

Δίνουμε στρογγυλό σχήμα στους μπιφτεκοκεφτέδες για να μην στεγνώσουν και αραδιάζουμε και αυτούς στο ταψί. 

Ψήνουμε για 40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο