Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Κέικ με κυδώνια

 


μαγειρεύει η Alterego Konstantina

Υλικά
  • 2 μεγάλα κυδώνια
  • 1 κ σ καστανή ζάχαρη
  • τριμμένα αμύγδαλα ή καρύδια
Για το μείγμα κέικ
  • 3 αυγά
  • 1 ποτήρι ζάχαρη 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο ή βιτάμ ή λάδι καρύδας
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 βανίλια
  • 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • επιπλέον αμύγδαλα ή καρύδια
Εκτέλεση

Κόβουμε δυο μεγάλα κυδώνια και τα βράζουμε σαν κομπόστα να μαλακώσουν λίγο όχι πολύ! Παίρνουμε το 1/3 και τα βάζουμε στη φόρμα μας με μια κουταλιά ζάχαρη κατά προτίμηση καστανή να καραμελώσουν λίγο και τριμμένα αμύγδαλα ή καρύδια (εγώ δεν έβαλα αλλά το θέλει). 
Όσο γίνονται στο φούρνο τα καραμελωμένα κυδώνια φτιάχνουμε το μείγμα για το κέικ. 
Χτυπάμε τα αυγά με την  ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το  ηλιέλαιο ή βιταμ ή λάδι καρύδας, το  γιαούρτι , την  βανίλια, το κοσκινισμένο αλεύρι (έβαλα αλεύρι γοχ και μια χαρά φούσκωσε και  αφράτεψε), το μπέικιν παουντερ, το  αλάτι, επιπλέον τριμμένα αμύγδαλα ή καρύδια για όσους θέλουν.
Μεταφέρουμε στη φόρμα με τα καραμελωμένα κυδώνια!!!
Φουρνίζουμε στους 180 βαθμούς για 40λεπτά και καλή μας όρεξη


Εδώ με επικάλυψη σοκολάτας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο