Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Μανιταρόσουπα βελουτέ με πατάτες

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 700 γρ μανιτάρια φρέσκα
  • λίγα αποξηραμένα μανιτάρια
  • 3 πατάτες μέτριες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 λίτρο γάλα
  • 3 κ σ αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • λίγο τυρί τριμμένο η γιαούρτι στραγγιστό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα μανιτάρια για 20 λεπτά σε χλιαρό νερό. Κόβουμε τα μανιτάρια σε κύβους, όπως και τις πατάτες. Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι που το έχουμε ψιλοκόψει.

Προσθέτουμε τις πατάτες και τα μανιτάρια. 

Βάζουμε και τα μουλιασμένα μανιτάρια μαζί με το νερό τους.

Διαλύουμε σε λίγο χλιαρό νερό το αλεύρι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει ο βρασμός προσθέτουμε το γάλα , τόσο όσο να σκεπάζει τα λαχανικά και λίγο παραπάνω.

Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε την σούπα μας.

Με το ραβδομπλέντερ η το κοινό μούλτι την κάνουμε βελουτέ. 

Την σερβίρουμε ζεστή ζεστή τρίβοντας λίγο τυρί από πάνω ή βάζοντας 2 κ σ γιαούρτι στραγγιστό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο