Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Εύκολη μπουγάτσα

 


μαγειρεύει η Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

Υλικά για τη ζύμη 

  •  2 φλυτζάνια χλιαρό γάλα
  • 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι 
  • 6,5 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την επάλειψη

  • βούτυρο λιωμένο
  • σπορέλαιο

Για την γέμιση 

  • τυρί

Εκτέλεση

Αφού ετοίμασα τη ζύμη την άφησα να ξεκουραστεί για μισή ώρα και μετά τη χώρισα σε μπαλάκια των 100 γραμμαρίων το καθένα. 

Τα άφησα άλλη μισή ώρα σκεπασμένα και στη συνέχεια άνοιξα το κάθε μπαλάκι σε φύλλο όχι πολύ μεγάλο, το άλειψα με λειωμένο βούτυρο μέσα στο οποίο έβαλα και λίγο σπορέλαιο και έβαλα στη μέση τριμμένο τυρί. 

Δίπλωσα πάνω στο τυρί τις άκρες του φύλλου αλείφοντας με το βούτυρο κάθε φορά που δίπλωνα. 

Έβαλα το πακετάκι μου ανάποδα πάνω σε δεύτερο βουτυρωμένο φύλλο και το δίπλωσα με τον ίδιο τρόπο. 

Το πάτησα με τα δάχτυλα για να πλατύνει αρκετά και το έψησα σε μέτριο φούρνο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο