Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Ραβανί

 


μαγειρεύει η Giota Haropoulou

Υλικά

  •  1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι  γοχ
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλυτζάνι σπορέλαιο
  • 1 φακελάκι BP
  • 3 βανίλιες
  • 4 αυγά
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι 

Για το σιρόπι

  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλυτζάνια νερό
  • φλούδα ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε λάδι και ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά να ομογενοποιηθούν, και τέλος με απαλές κινήσεις προσθέτουμε ανακατεύοντας ελαφρά την μαρέγκα. 

Σε βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μια ώρα περίπου αντιστάσεις πάνω κάτω. 

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε περίπου πέντε λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει. 

Μόλις ετοιμαστεί το γλυκό το τρυπάμε πολλές φορές με μια οδοντογλυφίδα και το σιροπιάζουμε. 

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο