Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Πρασόσουπα κρέμα

 


μαγειρεύει η Eleni Giazitsioglou Doulaptsis

Υλικά

  • 150 ml βούτυρο
  • 3 πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 3 πατάτες άσπρες (αυτές που είναι για πουρέ- βοηθά στο χύλωμα.)
  • μια κουταλιά αλεύρι (λίγο βούτυρο για να το σοτάρουμε, περίπου μια κουταλιά της σούπας.)
  • και 1/4 κούπα κρέμα γάλακτος
  • αλάτι και πιπέρι
  • ζωμό από λαχανικά αν υπάρχει . Αν δεν υπάρχει μην στενοχωριέστε κι ο κύβος λαχανικών καλός είναι

Εκτέλεση


Σοτάρουμε τα πράσα και την πατάτα που την έχουμε κόψει σε κύβους μαζί σε χαμηλή φωτιά (στο 2 ,αν πάει μέχρι το 9) για περίπου 15 με 20 λεπτά . 

Αφήνουμε να μαλακώσουν καλά. Ρίχνουμε βραστό ζωμό λαχανικών ή νερό με δύο κύβους λαχανικών και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου άλλα 20 λεπτά. 

Καίμε λίγο βούτυρο με το αλεύρι και ρίχνουμε το ζουμί της σούπας μας μέσα στο τηγάνι λίγο λίγο για να χυλώσει . 

Έτσι όπως έχει ομογενοποιηθεί το ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. 

Στο τέλος ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος για να αποκτήσει περισσότερη γεύση . Αλάτι πιπέρι και καλή απόλαυση.


Σημείωση : Την κάνει ο σύζυγος , ο σέφ μας, συνήθως τις Τρίτες στο μαγαζί . Προχθές τη δοκίμασα για πρώτη φορά. Μου άρεσε. Την επόμενη φορά θα βάλω και λίγο πρωτεϊνη, ίσως κανένα λουκάνικο... . Μια φορά έγινε πολύ ελαφριά , κι ας είχε το σοταρισμένο αλέυρι και την κρέμα γάλακτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο