Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Σούπα λαχανικών με μοσχαράκι

 


μαγειρεύει η Eleni Giazitsioglou Doulaptsis

Υλικά

  • 360 γραμμάρια κρέας σε μικρά κομματάκια κομμένο
  • 4 κλωνάρια σέλινο
  • 4 καρότα
  • 4 πατάτες κομμένες σε κύβους ( άσπρες)
  • 1 σφηνάκι άσπρο κρασί
  • 3φύλλα δάφνη
  • 3-4 κόκκους πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βράζουμε νερό και ζεματάμε το κρέας για λίγο...ίσα ίσα να φύγει το αίμα. Ούτε ένα λεπτό.
Γεμίζουμε την κατσαρόλα μας με νερό. Ρίχνουμε το πιπέρι, τη δάφνη και το κρέας. Αφήνουμε και σιγοβράζει, ( σε 9 σκάλες στο 2) για περίπου 35με 40 λεπτά. 

Σε μια άλλη κατσαρόλα ή τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά με λάδι και σβήνουμε με άσπρο κρασί. 

Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας. Αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά στην χαμηλότερη σκάλα. 

Σερβίρουμε με λεμονάκι και αλάτι. Αν θέλετε να το κάνετε γκουρμέ σερβίρετε με κρουτόν....Εγώ θα πρότεινα ξεροψημένο ψωμάκι με λαδάκι και ριγανούλα. Τέλειο. Καλή σας όρεξη. 

Σημείωση : θα του πήγαινε και λίγο πράσο....Δεν είχα Την επόμενη φορά.....
Καλή επιτυχία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο