Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Μεξικάνικο

 


μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino


Υλικά

  • 500 γρ άπαχο χοιρινό κρέας φιλέτο (ψαρονέφρι), κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • μανιτάρια σε φέτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 2 σφηνάκια τεκίλα κίτρινη (προαιρετικά)
  • 1 ½ φλιτζάνι κέτσαπ ή πελτέ 1κσ
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τορτίγιες 

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε  το κρέας σε ένα μπολ, ανακατεύοντάς το με τα μπαχαρικά και την τεκίλα. 

Αφήνουμε  για περίπου 1 ώρα. Βάζουμε σε γουόκ ή οποιοδήποτε σκεύος το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρέας. 



Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα λαχανικά. 

Τα σοτάρουμε επίσης για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε την κέτσαπ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι τα χοιρινά κομματάκια να γίνουν τρυφερά.

Γαρνίρουμε με τορτίγιες . Τοποθετούμε πάνω στις τορτίγιες το κρέας με τα λαχανικά και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί.

Εγώ θα βάλω ρυζάκι !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο