μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino
Υλικά
- 500 γρ άπαχο χοιρινό κρέας φιλέτο (ψαρονέφρι), κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- μανιτάρια σε φέτες
- 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 2 καρότα
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο καυτερό πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 2 σφηνάκια τεκίλα κίτρινη (προαιρετικά)
- 1 ½ φλιτζάνι κέτσαπ ή πελτέ 1κσ
- 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- τορτίγιες
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το κρέας σε ένα μπολ, ανακατεύοντάς το με τα μπαχαρικά και την τεκίλα.
Αφήνουμε για περίπου 1 ώρα. Βάζουμε σε γουόκ ή οποιοδήποτε σκεύος το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρέας.
Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα λαχανικά.
Τα σοτάρουμε επίσης
για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε την κέτσαπ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και
αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι τα χοιρινά κομματάκια να γίνουν τρυφερά.
Γαρνίρουμε με τορτίγιες . Τοποθετούμε πάνω στις τορτίγιες
το κρέας με τα λαχανικά και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί.
Εγώ θα βάλω ρυζάκι !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου