Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Κουνέλι λαγωτό

 


μαγειρεύει η Giota Haropoulou

Υλικά

  • 1 κουνέλι
  • 1 κρεμμύδι
  • λάδι
  • 1 κούπα κρασί
  • 4-5 ώριμες ντομάτες
  • λίγη ντομάτα στον τρίφτη
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • μπαχάρι
  • κανέλα
  • λίγο νερό
  • 1 κούπα καρύδι τριμμένο
  • 1 κούπα ψίχα ψωμιού τριμμένη
  • 1/2 η λίγο παραπάνω κούπα ξύδι 
  • 2-4 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Βάζουμε το κουνέλι στο ξύδι για 1 ώρα πριν το μαγειρέψουμε.

Σοτάρουμε το κουνέλι με το κρεμμύδι να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά και λίγο νερό που το ελέγχουμε συνεχώς αν θέλει κι άλλο γιατί θέλουμε το φαγητό μας ελαφρά ζουμερό. 

Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε το ξύδι το ψωμί τα καρύδια και το σκόρδο πολτοποιημένο. 

Το φαγητό θα αρχίσει λίγο να πήζει. Βράζουμε όσο χρειαστεί για να είναι έτοιμο το κρέας



Σημείωση : Καθαρά Τριπολιτσιώτικη παραδοσιακή συνταγή. 

Παλιά το έκαναν με λαγό εξ ου και το όνομα. Γίνεται όμως εξ ίσου νόστιμο με κουνέλι η χοιρινό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο