Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Μελομακάρονα με βρώμη

 


μαγειρεύει η Ελένη Κοσμοπούλου

Υλικά

  • 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο (100 γρ.)
  •  ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • (50 γρ.)  ζάχαρη καρύδας
  • 1 κ. γλ. κανέλα Κευλάνης σε σκόνη
  • 1/3 κ. γλ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1/2 κ. γλ.  μοσχοκάρυδο σκόνη
  • 60 γρ. νερό
  • 350 γρ. αλεύρι βρώμης  (μπορούμε να αλέσουμε την βρώμη στο μούλτι)

Υλικά για το σιρόπι

  • 200 γρ νερό
  • 70 γρ.  ζάχαρη καρύδας 
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι μαζί με την ζάχαρη καρύδας και τα χτυπάμε με το σύρμα.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταία προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης μαζί με το μπέικιν πάουντερ.

Ζυμώνουμε ελαφρά (αν κολλάει ΔΕΝ προσθέτουμε άλλη βρώμη γιατί σε 10 λεπτά θα έχει σφίξει). 

Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Με ένα πιρούνι τα τρυπάμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα για 20 με 30 λεπτά (όταν τα βγάλουμε δεν πρέπει να είναι πολύ ξεροψημένα)

Για το σιρόπιασμα

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη καρύδας , το πορτοκάλι που είχαμε κρατήσει και το ξυλάκι κανέλας, και μόλις πάρουν βράση το αποσύρουμε. 

Βουτάμε μέσα στο καυτό σιρόπι ένα-ένα τα μελομακάρονα 10-15 δευτερόλεπτα  και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. 

Ρίχνουμε από πάνω ελάχιστο μέλι ή σιρόπι αγαύης  και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο