Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Σουφλέ με μπρόκολο και κουνουπίδι και κρέμα γιαουρτιού

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
  • 1 κουνουπίδι μικρό
  • 1 μπρόκολο μικρό (τα 2 μαζί είναι 1,5 κιλό περίπου)
  • 3 αυγά
  • 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • σκόρδο σε σκόνη η 2 σκελίδες πολτοποιημένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • κολοκυθόσπορος
  • μαυροσούσαμο

Εκτέλεση

Πλένουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι και τα κόβουμε σε μικρές φουντίτσες. Τα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 5 λεπτά μόνο.

Τα στραγγίζουμε και τα αραδιάζουμε στο ταψάκι.



Εν τω μεταξύ μέχρι να βράσουν τα λαχανικά ετοιμάζουμε την κρέμα γιαουρτιού

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι με τα αυγά και τα χτυπάμε λίγο με το σύρμα. Προσθέτουμε τα 2/3 από την γραβιέρα, το σκόρδο, και το αλατοπίπερο με το μοσχοκάρυδο. ανακατεύουμε καλά.


Περιχύνουμε τα λαχανικά και πασπαλίζουμε πρώτα με την υπόλοιπη γραβιέρα και μετά με λίγο μαυροσούσαμο και κολοκυθόσπορο.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 με 30 λεπτά περίπου, ώσπου να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.
Καλή μας όρεξη!!!
Σημείωση : μπορούμε να το κάνουμε και με σκέτο μπρόκολο ή με σκέτο κουνουπίδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο