Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Τάρτα με μανιτάρια και πιπεριές

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

Για την γέμιση

  • μανιτάρια
  • 1 αυγό
  • 150 γρ γάλα
  • 100 γρ φέτα
  • 3 κ σ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 50 γρ μπλε τυρί Δανίας
  • 100 γρ κασέρι 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την ζύμη και την ανοίγουμε  σε φύλλο , και την τοποθετούμε στην ταρτιέρα. Την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Ώσπου να κρυώσει η ζύμη ετοιμάζουμε την γέμιση.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε για λίγο μέχρι να μαραθούν  και να φύγουν τα υγρά τους. 

Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα, το αυγό, τις πιπεριές ψιλοκομμένες  και το γιαούρτι. Απλώνουμε την γέμιση πάνω στην ζύμη και από πάνω βάζουμε ανακατεμένα την φέτα και το μπλε τυρί. 

Γυρίζουμε το φύλλο προς τα μέσα και σκορπάμε το κασέρι.



Ψήνουμε για 1 ώρα σχεδόν στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.



Σημείωση : αν δεν έχουμε φρέσκα μανιτάρια χρησιμοποιούμε κονσέρβας, αφού τα στραγγίσουμε πολύ καλά . Σ αυτήν την περίπτωση δεν τα σοτάρουμε φυσικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο