Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Αμυγδαλομπισκότα από την Νεάπολη Κρήτης (2 συνταγές)

 


μαγειρεύει η Κατερίνα Αλεξάκη

Οι συνταγές που θα σας δώσω είναι από δύο διαφορετικές νοικοκυρές της περιοχής..

Εσείς φτιάξετε όποια σας βολεύει, σε σχέση με τα υλικά που έχετε, μια και είμαστε σε εγκλεισμό...

Η γεύση και στις δύο είναι πολύ ωραία..

Αμυγδαλομπισκότα της Μαρίας

Υλικά

  • 800 γρ. μαγειρικό λίπος
  • 2 1/2 ποτήρια άχνη ζάχαρη
  • 1 αυγό κ 1 κρόκο
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλιτζανάκι κονιάκ
  • 1 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλο..
  • 1200 με 1300 αλεύρι ζυμάρι μαλακό

Η 2η συνταγή

Αμυγδαλομπισκοτα της κ Αθηνάς

Υλικά

  • 250 γρ μαργαρίνη
  • 250 γρ. μαγειρικό λίπος
  • 250 γρ. ελαιόλαδο (Μπορείτε να αλλάξετε κάποιο με βούτυρο γάλακτος)
  • 3 κρόκους
  • 1 αυγό
  • 2 ποτήρια άχνη ζάχαρη
  • 1 φλιτζανάκι κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα
  • 1200 με 1300 αλεύρι μαλακό ζυμάρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, να αφρατέψει περίπου 10 λεπτά..

Προσθέτουμε την άχνη και αφήνουμε να χτυπηθεί και αλλά 5 -10 λεπτά..

Προσθέτουμε τα αυγά, βανίλιες - ξύσμα,  κονιάκ , το αλεύρι. Και τα αμύγδαλα..

Πλάθουμε σαν μικρό καρύδι και φτιάχνουμε μπισκότα.



Αλείφουμε με το ασπράδι πριν το ψήσιμο



180 C γύρω στα 20 λεπτά.



Καλή επιτυχία..!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο