μαγειρεύει η Giota Haropoulou
Υλικά
Για την κρέμα
- 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα
- 1 βανίλια
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
Εκτέλεση
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί να ομογενοποιηθούν σε κατσαρόλακι, και τα βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, έως ότου πήξει η κρέμα.
Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και το ανακατεύουμε να ενωθεί με την κρέμα.
Αφήνουμε να γίνει κάπως χλιαρή και κατόπιν την προσθέτουμε στο μείγμα της μηλόπιτας είτε με κορνέ σε παράλληλες σειρές, είτε κουταλιές κουταλιές διάσπαρτες.
Δεν την ανακατεύουμε, την αφήνουμε στην επιφάνεια και ψήνουμε την μηλόπιτα στους 180 βαθμούς αντιστάσεις όπως το κέικ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου