Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Μηλόπιτα με κρέμα

 


μαγειρεύει η Giota Haropoulou

Υλικά

Για την κρέμα

  • 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ζάχαρη
  • 1  αυγό
  • 1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ 

Εκτέλεση

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί να ομογενοποιηθούν σε κατσαρόλακι, και τα βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, έως ότου πήξει η κρέμα. 

Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και το ανακατεύουμε να ενωθεί με την κρέμα. 

Αφήνουμε να γίνει κάπως χλιαρή και κατόπιν την προσθέτουμε στο μείγμα της μηλόπιτας είτε με κορνέ σε παράλληλες σειρές, είτε κουταλιές κουταλιές διάσπαρτες. 

Δεν την ανακατεύουμε, την αφήνουμε στην επιφάνεια και ψήνουμε την μηλόπιτα στους 180 βαθμούς αντιστάσεις όπως το κέικ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο