Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Λαχανοντολμάδες

 


μαγειρεύει η Martha  Anastassoglou

Υλικά

  • 1 μεγάλο λάχανο (έχω τον λόγο μου) 
  • 1 κιλό κιμά 
  • 1 κούπα λάδι 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι 
  • 3/4 κούπα ρύζι 
  • άνηθο σε όσους δεν αρέσει δυόσμο 
  • 1 ξυσμένο καρότο 
  • αλάτι 
  • πιπέρι 

Εκτέλεση

Βάζουμε μπόλικο νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα να χωράει άνετα το λάχανο από το οποίο έχουμε αφαιρέσει με μαχαίρι την σκληρή βάση του.



Όταν αρχίζει να βράζει το ρίχνουμε μέσα και περιμένουμε αυτό σιγά σιγά θα αρχίζει να αποκολλά τα φύλλα του.

Με μία διχαλωτή πιρούνα και μία ξύλινη, αφαιρούμε τα φύλλα σιγά σιγά να μην τα τραυματίσουμε μέχρι το τελευταίο.

Σε μία λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, λίγο λαδάκι, άνηθο ψιλοκομμένο, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, ρύζι, το καρότο και τα πλάθουμε καλά.



Αρχίζουμε να γεμίζουμε τα φύλλα του λάχανου κόπτοντας τα νεύρα στο κέντρο(αυτά τα τρώει ο σκύλος μου)τυλίγουμε σφικτά τους ντολμάδες και τους τοποθετούμε σε κατσαρόλα στρατιωτικά



Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι, μπόλικο νερό όχι να τα σκεπάζει και από πάνω βάζουμε ένα πιάτο για να μην χορεύουν,

Όταν ψηθούν ετοιμάζουμε αυγολέμονο με δυο αυγά, λεμόνι και λίγο από το ζουμί του φαγητού και περιχύνουμε.



Το υπόλοιπο λάχανο θα γίνει αύριο ένα ωραιότατο λαχανόρυζο και ο υπόλοιπος κιμάς γίνεται σήμερα γιουβαρλάκια 

Καλή σας όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο