μαγειρεύει η Κυράννα Πέλλα
Υλικά
- 1/2 κιλό φύλλα
- 300 γραμ σουσάμι καβουρντισμένο
- 1 χούφτα ζάχαρη
- 1 κ σ κανέλα
- 1/2 κ γ γαρίφαλο
- σπορέλαιο για το άλειμμα των φύλλων
Για το σιρόπι
- 3 ποτήρια νερό
- 2,5 ποτ ζάχαρη
- 3 μοσχοκάρφια
- 3 ξυλάκια κανέλα
- 1/2 λεμόνι
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση
Στρώνουμε 4 φύλλα κάτω στον πάτο λαδωμένα ένα ένα βάζουμε γέμιση
Μετά ανά δύο βάζουμε γέμιση και αφήνουμε 4 χωρίς γέμιση για πάνω πάνω.
Την κόβουμε και την ψήνουμε 30 λεπτά στους 180 βαθμούς
Έτσι όπως είναι καυτή την σιροπιάζουμε με το σιρόπι που το έχουμε αφήσει να κρυώσει καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου