Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Κουλουράκια τραγανά και νηστίσιμα

 


μαγειρεύει η Τζένη Λάγαρη

Υλικά

  • 100 γρ. ελαιόλαδο 
  • 60 γρ. κονιάκ 
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι 
  • 60 γρ. χυμό πορτοκαλιού 
  • 370 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 
  • 1/2 κ.γ. κανέλα 
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική 
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 70 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. 

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το κονιάκ, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, αλάτι και ανακατεύουμε. 

Βάζουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να δέσει η ζύμη. 

Στη συνέχεια ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας. 

Προσοχή, δεν πλάθουμε πολύ γιατί η ζύμη θα βγάλει το λάδι. 

Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι το αφήνουμε στην άκρη. 

Κόβουμε σε 18 κομμάτια και πλάθουμε σε μπαλάκια. 

Μεταφέρουμε σε μπολ με το σουσάμι και ανακατεύουμε. 

Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας, και κάνουμε μια τρύπα στην μέση πιέζοντας με το δάκτυλο 



Ψήνουμε για 20-25 το κάθε ταψί. Μόλις ψηθούν σβήνουμε τον φούρνο και τα αφήνουμε μέσα για 5-10 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο