Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Σούπα μινεστρόνε με κριθαράκι και λαχανικά

 



μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 1 κούπα μεγάλη κριθαράκι
  • 3 κ σ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι 
  • 2-3 καρότα
  • 2 πατάτες
  • 1 κλωνάρι σέλινου
  • 1 κ σ πελτέ
  •  2 ντομάτες
  • 1/2 κουνουπίδι
  • λίγο σπανάκι
  • σκόρδο σε σκελίδες ή σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • νερό ζεστό ή ζεστό ζωμό λαχανικών 

Για το σερβίρισμα

  • παρμεζάνα

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λαχανικά μας σε κύβους. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το καρότο για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το σέλινο και τις πατάτες. 

Σειρά έχει ο πελτές με τις ντομάτες και το σκόρδο. Αφού σοταριστούν για λίγο προσθέτουμε το κουνουπίδι με το κριθαράκι και το νερό ή τον ζωμό λαχανικών. 

Αλατοπιπερώνουμε και προς το τέλος βάζουμε να βράσει για λίγο και το σπανάκι ψιλοκομμένο.

Σερβίρουμε με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.



Σημείωση : αν δεν καταναλωθεί αμέσως το ζυμαρικό θα απορροφήσει όπως είναι φυσικό όλα τα υγρά. 

Οπότε αν ξαναζεστάνουμε την σούπα θα χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη ζωμό

Καλή μας όρεξη!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο