Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Σούπα βελουτέ με κάστανα και μανιτάρια

 


μαγειρεύει η Eleni Kariofilli

Υλικά

  •  ½ κιλό κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 2 πράσα το λευκό μέρος
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 πολύ μικρή γλυκοπατάτα
  • αποξηραμένα άγρια μανιτάρια μουλιασμένα σε ζεστό νερό( έβαλα βωλιτες και σιτακε)
  • φρέσκα μανιτάρια, ιδανικά άγρια ( έβαλα βωλιτες)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα
  • μοσχοκάρυδο
  • ζωμό λαχανικών
  • 1  κούπα κρέμα καρύδας
  • τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση

Σοτάρουμε  το κρεμμύδι με τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν καλά. 

Προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια και την γλυκοπατάτα και τα σοτάρουμε και αυτά. Σβήνουμε με  νερό  και κονιάκ. 

Αφήνουμε  να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και το νερό που μούλιασαν και τα κάστανα. 

Προσθέτουμε  τον ζωμό λαχανικών, τα μπαχαρικά και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. 



Όταν είναι έτοιμη την λιώνουμε με το μπιμερ. 

Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Στο τέλος ρίχνουμε την γραβιέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο