Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Μηλόπιτα

 


μαγειρεύει η Ελενα Γεωργιου

Υλικά για την ζύμη

  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • ¾ του ποτηριού χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  •  2 ½ ποτήρια αλεύρι γοχ
  • 2 κ γλ μπέικιν πάουντερ

Για την γέμιση

  • 4 πράσινα μήλα
  • λίγο χυμό λεμονιού
  • ½ ποτήρι ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1 κ γλ κανέλα
  • 1 φακελάκι βανίλια

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Ετοιμάζουμε την ζύμη και κρατάμε λίγη στην κατάψυξη.

Την υπόλοιπη την βάζουμε στο ταψί και την πατάμε με το χέρι μας να καλύψει το ταψί σηκώνοντας λίγη ζύμη στα πλάγια, όπως  κάνουμε στις τάρτες.

Ετοιμάζουμε την γέμιση και την βάζουμε πάνω στην ζύμη μας.

Την ζύμη που βάλαμε στην κατάψυξη την τρίβουμε με τον χοντρό τρίφτη και την πασπαλίζουμε πάνω από την γέμιση.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40 -50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο