Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Γιαουρτόπιτα


μαγειρεύει η Martha Anastassoglou

Υλικά

  • ½ κιλό γιαούρτι
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • ½ κιλό φαρίνα Γιώτης
  • 1 κ γλ σόδα
  • 1 χυμό λεμονιού μαζί με το ξύσμα
  • 6 αυγά καλά χτυπημένα

Για το σιρόπι

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 βανίλια
  • φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Δουλεύουμε το γιαούρτι με την ζάχαρη περίπου 10 λεπτά. Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού ανακατεμένο με την σόδα και μετά δουλεύουμε ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι.

Ανάβουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και αφού σβήσει το λαμπάκι βάζουμε το ταψί.

Σιροπιάζουμε το γλυκό έχοντας το ένα ζεστό και το άλλο κρύο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο