Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Κέικ μπανάνας στο τηγάνι

 


μαγειρεύει η Κυράννα Πέλλα

Υλικά

  • 2 μπανάνες
  • 1 αυγό
  • 150 γρ γάλα
  • 60 γρ ζάχαρη
  • 60 γρ λάδι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1 κ γλ μπέικιν-παουντερ
  • 150 γρ αλεύρι γοχ 1 κουταλιά της σούπας ξύδι

Εκτέλεση

Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα βαθύ τηγάνι. Πασπαλίζουμε με 1 κ σ ζάχαρη.

Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις τοποθετούμε στο τηγάνι.

Χτυπάμε το αυγό με το σύρμα και συνεχίζουμε προσθέτοντας 1 πρέζα αλάτι, την βανίλια, την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.

Προσθέτουμε το λάδι, ανακατεύοντας πάντα και μετά ρίχνουμε το γάλα και λίγο ίγο το αλεύρι και το μπέικιν-πάουντερ.

Στο τέλος προσθέτουμε το ξύδι.

Αδειάζουμε τον χυλό πάνω στις μπανάνες και σκεπάζουμε το τηγάνι.

Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.



Αναποδογυρίζουμε το κέικ σε μια πιατέλα και το ξαναβάζουμε στο τηγάνι με την άψητη πλευρά κάτω.

Ψήνουμε με ξεσκέπαστο το τηγάνι για 5 λεπτά ακόμη. Το βγάζουμε στην πιατέλα και είναι έτοιμο!!!!

Σημείωση : μπορούμε να το κάνουμε και με άλλο φρούτο, πχ με μήλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο