Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Μηλόπιτα

 


 μαγειρεύει η Τζένη Λάγαρη

Υλικά

  • 4 αβγά 
  • 1 ποτήρι ζάχαρη 
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο 
  • 1 ½  ποτήρι αλεύρι 
  • 1 ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 
  • 3 μεγάλα ξινόμηλα
  • λίγα η πολλά κοπανισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το σπορέλαιο και μετά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα. 

Σε ένα λαδωμένο ταψάκι 28, βάζουμε τη μισή δόση, μετά τα μήλα καθαρισμένα και κομμένα κυβάκια . Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη δόση, εάν δεν σκεπαστούν και καλά δεν μας ενοχλεί .

Παίρνουμε μικρές κουταλίτσες από διάφορες μαρμελάδες ή και γλυκό κουταλιού που έχουμε στο ψυγείο μας και το ρίχνουμε διάσπαρτα στην επιφάνεια της μηλόπιτάς μας. 

Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς 45 με 55 λεπτά, αντιστάσεις.

Αφού σβήσουμε τη φωτιά το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά στο φούρνο.

Τα καβουρντισμένα αμύγδαλα (αν θέλουμε) τα έχουμε προσθέσει πάνω από τα μήλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο