Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Κέικ στο γαστράκι

    

 
 

μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino


Υλικά

  • 500 γρ. φαρίνα Γιώτης
  • 250 γρ. (1 ½ φλιτ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 440 γρ. (2 ½ φλιτ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 4-5 αβγά
  • 260 ml (1 ¼ φλιτ. τσαγιού) γάλα
  • βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση


Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. 

Προσθέτουμε διαδοχικά τη φαρίνα Γιώτης με το γάλα και το άρωμα και ανακατεύουμε ελαφρά. 



Βάζουμε το μίγμα του κέικ σε 2 φόρμες 23x13 εκ. ή σε 2 στρογγυλές Νο 22 βουτυρωμένες και αλευρωμένες. 



Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. 



Αφήνουμε για 10 λεπτά τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες. 



Ύστερα τα βάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Σημείωση : περίσσεψε  υλικό και έφτιαξα άλλα 6 μικρά κέικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο