μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino
Υλικά
- 500 γρ. φαρίνα Γιώτης
- 250 γρ. (1 ½ φλιτ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 440 γρ. (2 ½ φλιτ. τσαγιού) ζάχαρη
- 4-5 αβγά
- 260 ml (1 ¼ φλιτ. τσαγιού) γάλα
- βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε διαδοχικά τη φαρίνα Γιώτης με το γάλα και το άρωμα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βάζουμε το μίγμα του κέικ σε 2 φόρμες 23x13 εκ. ή σε 2 στρογγυλές Νο 22 βουτυρωμένες και αλευρωμένες.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
Αφήνουμε για 10 λεπτά τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες.
Ύστερα τα βάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σημείωση : περίσσεψε υλικό και έφτιαξα άλλα 6 μικρά κέικ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου