μαγειρεύει η Alterego konstantina
Υλικά
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και μανταρινιού και το ξύσμα τους
- 3/4 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1/3 ποτήρι ζάχαρη ακατέργαστη ή ζάχαρη καρύδας ή τίποτα όπως τα έκανα εγώ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/3 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- 2-3 κάψουλες βανίλιας
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 600 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης περίπου
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε την σόδα με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και προσθέτουμε το αλεύρι ζυμώνοντας ελαφρά τόσο ώστε να πιει το μείγμα όλο το αλεύρι.
Η ζύμη για τα κουλουράκια είναι μαλακιά, εύπλαστη και δε κολλάει στα χέρια μας.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ότι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Γίνονται 40-50 κουλουράκια
Απίστευτη μυρωδιά και τρώγονται ευχάριστα και χωρίς ζάχαρη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου