Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Ρολό γαλοπούλας με σάλτσα μανιταριών κρασάτη

 

μαγειρεύει η Ελενα Γεωργιου

Υλικά για το ρολό γαλοπούλας

  • 1 στήθος γαλοπούλας
  • χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού
  • λίγο βούτυρο

Για την γέμιση

  • συκωτάκια από κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κρασί λευκό
  • ρύζι
  • κουρκουμάς
  • άνηθος ξερός
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ζωμός από κοτόπουλο
  • κάστανα βρασμένα

Εκτέλεση

Παίρνουμε το στήθος και το χτυπάμε να απλωθεί λίγο και το μαρινάρουμε με χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού. 

Το αλατοπιπερώνουμε και το περνάμε με λίγο βούτυρο.

Ετοιμάζουμε την γέμιση : τσιγαρίζουμε τα συκωτάκια κοτόπουλου, προσθέτουμε  αλάτι, πιπέρι, κρασί άσπρο, ρύζι, κουρκουμά,  άνηθο ξηρό, 1 φύλλο δάφνης που θα το βγάλουμε μετά, ζωμό κότας  και  βράζουμε την γέμιση.

Στο τέλος προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα ψιλοκομμένα.

Γεμίζουμε  το φιλέτο και το τυλίγουμε σε ρολό. το αλατοπιπερώνουμε απ έξω το τυλίγουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε και το ξεσκεπάζουμε προς το τέλος για να ροδίσει καλά.



Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε φέτες. 



Όταν θελήσουμε να σερβίρουμε το ζεσταίνουμε λίγο αφού ετοιμάσουμε την σάλτσα μανιταριών  και το περιχύνουμε .

Το συνοδεύουμε πατάτες κυδωνάτες 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο