Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Ρεβίθια με μασάλα

 


μαγειρεύει ο Mitas Xristos

Υλικά

  • κάρδαμο
  • κρεμμύδι
  • καρότο
  • σκόρδο
  • πιπεριά
  • τζίντζερ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μουλιασμένα ρεβίθια από την προηγούμενη
  • λίγο ρύζι (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε λίγο λάδι. Βάζουμε τους σπόρους του κάρδαμου

να καβουρδιστούν με χαμηλή φωτιά.



Προσθέτουμε το κρεμμύδι να καραμελώσει μετά το καρότο, σκόρδο, πιπεριά, τζίντζερ.. 

Αλάτι και πιπέρι ... 

Μέχρι να γίνουν.... 


Λίγο πριν τα αφαιρέσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το μίγμα μασάλα.... 



Σε κατσαρόλα αφού έχουμε μουλιάσει τα ρεβίθια από βράδυ... Τα σουρώνουμε καλά και τα πλένουμε... Βάζουμε νερό να  βράσει και  προσθέτουμε τα ρεβίθια και μετά από 3 τέταρτα ( ξαφρίζουμε όταν χρειαστεί) προσθέτουμε τα υλικά από το τηγάνι η το γουόκ... 


Και συνεχίζουμε ώστε να χυλώσει... Αν θέλουμε βάζουμε και λίγο ρύζι 

 Η συνέχεια θέλει τζάκι... Η καύση ξύλου νοστιμεύει περισσότερο.... 



Καλή μας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο