Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Χρυσαφένια σπανακόπιτα

 


μαγειρεύει η Martha Anastassoglou

Υλικά
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1/2 κιλό φέτα
  • 3  πράσα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • άνηθος/δυόσμος
  • 1 χούφτα τραχανάς
  • 2 αυγά 
  • 1/2 φλιτ του τσαγιού γάλα 
  • 1/2 φλιτ του τσαγιού λάδι 
  • 1/4 φλιτ του τσαγιού νερό  (το γάλα, το λάδι και το νερό τα κτυπάμε καλά και ρίχνουμε το μισό στο μείγμα το άλλο το φυλάμε για το τέλος
  • το φύλλο σήμερα αγοραστό
  • 1 κιλό αλεύρι Αλλατίνη
  • 1/4 φλιτ. καφέ ξύδι
  • λίγο αλάτι
  • 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία μεγάλη λεκάνη και αρχίζουμε να τα μαλάζουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους κάτω από το μισό.
Στραγγίζουμε τυχόν νερό που περίσσεψε.
Ρίχνουμε μία χούφτα τραχανά για να τραβήξει το υπόλοιπο υγρό
Απλώνουμε τα φύλλα /(έτοιμα η μη) ραντίζοντας τα με λάδι
Όταν τελειώσουμε πριν την χαράξουμε ρίχνουμε από επάνω το υπόλοιπο μείγμα και την σταυρώνουμε(πάντα)
Την φουρνίζουμε για καμία ώρα μέχρι να ροδίσει στους 180 βαθμούς
Καλή σας όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο