μαγειρεύει η Eleni Giazitsioglou Doulaptsis
Υλικά
- 250 γρ φασόλια άσπρα
- μια σακούλα διάφορα λάχανα , άσπρο , μαύρο, Κέο , και ό,τι άλλη πρασινάδα έχει τέλος πάντων αυτή η σακούλα που πουλούν για σαλάτα....
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά πορτοκαλί, (αυτή είχα στο ψυγείο)..
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 2κύβους λαχανικών ... (ξεφεύγουμε από τη συνήθεια αυτή πάντοτε βάζουμε στις σούπες.)
- λίγο δενδρολίβανο ,κατά λάθος μου έπεσε
- 1 κουταλιά σάλτσα
- αλάτι
- κόκκινο πιπέρι
- 2κουταλιές της σούπα αλεύρι ( η αυθεντική συνταγή ζητά καλαμποκάλευρο-το κατάστημα δεν είχε κι έβαλα γ.ο.χ.)
Εκτέλεση
Τα φασόλια αποβραδίς φουσκώνουν.
Συνεχίζουμε
το βράσιμο μέχρι να γίνουν , περίπου άλλο ένα μισάωρο θέλουν .
Τα στραγγίζουμε και
εννοείται δεν πετάμε το ζουμάκι .
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε κρεμμύδι, πιπεριά,
σαλτσούλα και αφού μονοιάσουν , ρίχνουμε τα λάχανα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν λιγάκι .
Στο τέλος ρίχνουμε τα φασόλια μας και το ζουμί τους ,όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά
και λάδι και τα βράζουμε για κανένα 20 λεπτο περίπου.
Καίμε το αλεύρι μας και ρίχνουμε
λίγο λίγο για να δέσει.
Το αφήνουμε να βράσει για κανένα 5λεπτό και έτοιμη η σούπα
μας...
Αν σας αρέσει το καυτερό θα έβαζα λιγάκι μπούκοβο με το κόκκινο πιπέρι... αλλά πάλι αν δεν αρέσει στα μέλη της οικογενείας το αφήνετε....
Καλή επιτυχία ... Εμένα μου βγήκε εξαιρετική, αν και στην τύχη την έκανα. Ούτε νοικοκυρά να ήμουν βρε..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου