Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Ψάρια με σάλτσα σαβόρο

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρια 

Για την σάλτσα

  • 1/2 φλιτ τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου, ή σκόνη σκόρδου
  • 3-4 κ σ αλεύρι
  • 1/3 φλιτ  τσαγιού ξύδι 
  • 2 φλιτ  τσαγιού νερό
  • 1 κ σ πελτές 
  • 1-2 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σκόρδο, είτε σε σκελίδες είτε σε σκόνη.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το καβουρντίζουμε. Στην συνέχεια βάζουμε το ξύδι και αφού πάρει μια βράση , διαλύουμε τον πελτέ στο νερό και τα προσθέτουμε.

Ανακατεύουμε καλά να μην κάνει σβώλους και αλατοπιπερώνουμε.

λίγο πριν το τέλος βάζουμε και το δεντρολίβανο για ν αποκτήσει η σάλτσα μας ωραίο άρωμα.

Βράζουμε μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη σάλτσα.

τηγανίζουμε και τα ψάρια μας και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση στο τηγάνι με την σάλτσα.

Καλή μας όρεξη!!

Σημείωση : Μέσα στην σάλτσα το ψάρι εκτός του ότι αποκτά μια ξεχωριστή γεύση, διατηρείται (λόγω του ξυδιού) για πολύ περισσότερο χρόνο, ένα βασικό πλεονέκτημα της συνταγής αυτής, τα παλιά χρόνια, που δεν υπήρχαν ηλεκτρικά ψυγεία

Θεωρητικά, όλα τα ψάρια συνδυάζονται με την σάλτσα σαβόροσαβόρ), από τα πιο μικρά, όπως είναι ο γαύρος και η μαρίδα, μέχρι τα πιο μεγάλα, όμως η κλασσική συνταγή, που έχει την καταγωγή από την Ιθάκη και την Λευκάδα, είναι με μπαρμπούνι.

Επίσης μπορούμε να μαγειρέψουμε έτσι τα ψάρια που μας μείνανε και να τα απολαύσουμε την επόμενη μέρα δημιουργώντας ένα καινούργιο φαγητό!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο