Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Λαχανοντολμάδες

 

μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • φύλλα από λάχανο τουρσί,  θέλει περίπου 1 1/2 κιλό λάχανο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 3/4 φλιτ  ρύζι Καρολίνα
  • μαϊντανός 
  • άνηθος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλιτ τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 φλιτ . τσαγιού νερό

Για το αυγολέμονο

  •  2 αυγά
  • χυμό από δύο λεμόνια

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά του κιμά σε ένα μπολ, ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Εάν το λάχανο δεν είναι πολύ αλμυρό θα προσθέσουμε λίγο αλάτι στον κιμά μας. 

Παίρνουμε το λάχανο τουρσί και κόβουμε τα χοντρά τμήματα, γιατί δεν θα μπορούμε να τυλίξουμε τους ντολμάδες. 

Τυλίγουμε όπως στα αμπελόφυλλα. τους στρώνουμε σε σειρές στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το λάδι, Βάζουμε ένα πιάτο, επάνω στους ντολμάδες για να παραμείνουν στη θέση τους. έπειτα προσθέτουμε το νερό. 

Επάνω στο πιάτο βάζουμε και μια φλυτζάνια με νερό για βάρος. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μισή ώρα με τρία τέταρτα. Φροντίζουμε να έχει ζουμάκι το φαγητό μας για να κάνουμε το αυγολέμονο.

Αποσύρουμε το φαγητό μας από τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. 

Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό από το φαγητό. 

Βάζουμε όσο περισσότερο ζωμό μπορούμε για να φέρουμε σε ισορροπία το φαγητό μας και να μην κόψει το αυγολέμονο.

Καλή μας όρεξη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο