Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Ρυζότο << σπανακόρυζο>> με χυμό από σπανάκι

 




μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 2 πράσα
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • δυόσμος 
  • 1 ντομάτα κονκασέ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κρόκος Κοζάνης
  • λευκό κρασί
  • ρύζι 
  • χυμό 1 λεμονιού
  • παρμεζάνα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά  και ζεσταίνουμε την κατσαρόλα μας. 

Προσθέτουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμύδια και τα πράσα.

Βάζουμε και το ρύζι και το σοτάρουμε κι αυτό. Σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον δυόσμο και το σπανάκι, κρατώντας λίγο στην άκρη, μια χούφτα φτάνει.

Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και τον κρόκο Κοζάνης.

Έχουμε ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών και προσθέτουμε 1 κουτάλα και ανακατεύουμε. 

Μόλις πιεί τα υγρά προσθέτουμε άλλη μία κουτάλα. Ότι κάνουμε σε ένα κανονικό ρυζότο δηλαδή.

Το σπανάκι που κρατήσαμε στην άκρη το βάζουμε στο μούλτι μαζί με λίγο ζεστό νερό και το πολτοποιούμε. 

Αν έχουμε αποχυμωτή ακόμη καλύτερα.

Μόλις κοντεύει να γίνει το φαγητό μας προσθέτουμε τον χυμό από το σπανάκι που πολτοποιήσαμε, καθώς και λίγο χυμό λεμονιού.

Στο τέλος προσθέτουμε και την παρμεζάνα και κλείνουμε το μάτι.

Σερβίρουμε αμέσως και καλή μας όρεξη!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο