Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Κέικ με επικάλυψη σοκολάτας

 


μαγειρεύει η Eleni Othonas

Υλικά

  • 1 σακούλα αλεύρι Φαρίνα Γιώτης πορτοκάλι
  • 1 ½ φλιτ βούτυρο (250 γρ ) ή μαργαρίνη
  • 2 ½ φλιτ  ζάχαρη (440 γρ)
  • 4-5 αυγά, ανάλογα με το μέγεθός τους
  • ¼  φλιτ γάλα (260 ml)
  • σοκολάτα για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο και σταδιακά ρίχνουμε την ζάχαρη και ένα ένα τ αυγά.

Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε σταδιακά την φαρίνα με το γάλα ανακατεύοντας ελαφρά.

Βάζουμε το μείγμα είτε σε 2 φόρμες είτε σε ένα ταψάκι αφού τα λαδώσουμε και τ αλευρώσουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα.




Αφήνουμε να κρυώσει, λιώνουμε σοκολάτα και καλύπτουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο