Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Χοιρινό στο φούρνο


 μαγειρεύει η Martha Anastassoglou

Υλικά

  • χοιρινό κομμάτι 
  • 1/2 φλιτ λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 2 κσ μουστάρδα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 πρέζα δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ σ μέλι ή πετιμέζι
  • λίγη μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον χασάπη να μας χάραξη το κομμάτι του χοιρινού (ότι κομμάτι πάρετε να έχει μπόλικο λίπος)

Το πλένουμε και το σκουπίζουμε καλά.

Στο μούλτι βάζουμε το λάδι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε καλά.

Αλείφουμε καλά από όλες τις μεριές το κομμάτι και ότι περισσέψει το φυλάμε για αργότερα που θ αλείψουμε το κρέας να ροδίσει

Το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρό,  ίσα ίσα να χωρά το κομμάτι του κρέατος. 

Σκεπάζουμε με μία λαδόκολλα το ταψί καλά ώστε να μην διαφεύγουν οι ατμοί και από επάνω βάζουμε αλουμινόχαρτο πάλι καλά να μην φεύγει ατμός.

Το βάζουμε στο φούρνο για 3-3.5 ώρες στους 180 βαθμούς.

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα μ ένα πιρούνι βλέπουμε αν ψήθηκε και τ αλείφουμε με το μείγμα που περίσσεψε αφού έχουμε βάλει μέσα λίγη μαύρη ζάχαρη.....

Το ξαναβάζουμε στον φούρνο για 1/2 ώρα ακόμα μέχρι να ροδίσει



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο