Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Χορτοτυρόπιτα

 


μαγειρεύει ο Δημητρης  Σωτηρακης

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό με πρωτεΐνη 11%. 
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • 1 ποτήρι κρασιού λάδι.
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι.
  • 1 ½   ποτήρι χλιαρό νερό.
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε  το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το ελαιόλαδο και το τρίβουμε μέχρι να γίνει το αλεύρι σαν βρεγμένη άμμο. Εγώ το βάζω στο μίξερ με το φτερό για 2 λεπτά. 

Προσθέτουμε μετά το ξύδι το αλάτι και νερό και χτυπάμε με το γάντζο. 

Πρέπει να γίνει μια εύπλαστη ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια ή στο κάδο. 

Ξεκούραση τουλάχιστον μισή ώρα καλυμμένη με πετσέτα υγρή για να μην ξεραθεί. 

Αν θέλουμε βάζουμε την ζύμη  στο ψυγείο και μπορούμε  να την χρησιμοποιήσουμε μέχρι και δύο μέρες μετά. 



Τα φύλλα πρέπει να είναι μεγάλα σε σχέση με το ταψί και να μπαίνει τσαλακωμένο το κάθε φύλλο για να έχει αέρα και να μπορεί να ψηθεί καλύτερα. 


Στρώνουμε τα 3 φύλλα γέμιση και τα άλλα  3 επάνω. Λάδι ενδιάμεσα σε κάθε φύλλο και στο τελευταίο πάλι λάδι και πεταχτά νερό για να παραμείνει τραγανό το φύλλο μετά το ψήσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο